Nemef Radaris Evolution Plugin for Homeseer

Finally the Plugin for my Nemef Radaris Evolution is almost ready to be tested ‘in the wild’. The time for testing the Plugin only by myself has almost ended – it’s time for others to try and find the bugs that I couldn’t.

Nemef Radaris Evolution

One last thing that still has to be tested is multi-controller and multi-RF Module support. It should all be in the Plugin because it was developed from the start with multi-support in mind, but this could never be tested with the single RF module and controller I have.

For that, Nemef was so kind to lend me both an RF Module and an additional controller to do this! Now I can test my own RF module with 2 controllers and also test a configuration of 2 RF modules with 1 controller each; that should suffice.

The total number of supported RF Modules will be set to 4, so that it will be possible ย to control a maximum of 16 Controllers with the Plugin – I think that will be enough for most users ๐Ÿ˜‰

 

The type of lock inside the furniture is a ELMEC600ย (dutch), while my own lock has a ELMPS module. Both lock modules have some small differences regarding the protocol (status bits), so now I can also test how the differences between those 2 types work out.

Less than 2 weeks left before holidays start for me so I’ve got to hurry – can’t keep this extra hardware here forever!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nemef Radaris Evolution Plugin for Homeseer

 1. Jack Otten says:

  Lekker bezig. Ook ik ben onder de indruk van bwired, maar zie dat jij ook lekker bezig bent.
  Zelf ben ik ook SAP “software programmeur”, maar niet sterk in hardware, kabels, etc.
  Volgende week krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis in A’veen. 1e wens van mijn vrouw: sleutels vervangen.
  Volgende week komt er iemand langs die ik op dit pad wil zetten.
  Ik orienteer me ook in domotica, wel een paar praktische zaken voor thuis, netwerk, synology ds211+, en ipads e.d., en las nu dat jij met Nemef Radaris Evolution onderweg bent.
  Mijn vraag: kun je delen wat zoiets gekost heeft ?(zelf 3 of – 4 deuren, 3 punts).
  Verder is in mijn nieuwe, grote huis in elke kamer een telefoonaansluiting en tv- kabel.. Vraag: Is dat nog handig te gebruiken voor domotica… Vervangen door UTP heeft mijn voorkeur, maar ik moet ook hier orienteren of dat nodig is.
  Vraag: weet je een goede adviseur ?
  Mvrgr,
  Jack O.

  • Hallo Jack,

   Ik zit overdag ook in de ERP wereld, vnl. bezig met de buitenkant (interfacen met andere systemen e.d.), maar ben ooit (vorige eeuw ergens…) in de WTB Automatisering afgestudeerd; techniek is me dus ook niet (helemaal) vreemd ๐Ÿ˜‰ Als ik zou weten wat de hardware die ik heb kost dan zou ik het je vertellen, maar ik weet het niet… echt niet. Hier vind je wat meer info over prijzen en een mogelijke leverancier; je zou natuurlijk ook Nemef kunnen benaderen om een geschikte leverancier te vinden. UTP naar elke ruimte is altijd handig en moet je meteen doen! Ik heb me wel eens laten vertellen dat CAT6 dan de beste keus is, maar eerlijk gezegd zou ik daarvoor professioneel advies inwinnen als ik jou was… ik zou zeggen, gooi de vraag naar een goede adviseur eens op het forum, daar komt altijd wel een reactie op.

   Succes,
   Robert.

 2. Hallo Robert,
  Ik sta op het punt om een Radis Evolution deurslot te kopen en wil die gaan bedienen via Homeseer. Waar kan ik je plugin downloaden?
  Wat moet ik aanschaffen om RS485 aan mijn PC te koppelen? USB?

  Mvg,
  Peter

  • Hi Peter,

   Ik was wat laat met reageren op je post op het domotica forum, maar misschien heb je die inmiddels gelezen. Ja ik ben een beetje traag in reageren de laatste tijd, ik weet het maar doe mijn best ๐Ÿ˜‰ Je kunt me als je nog steeds vragen hebt ook direct mailen, dat is wellicht makkelijker, ook ivm de status van de Plugin zelf. Ik denk dat je mijn email adres wel kunt gokken en anders zal de catch-all zijn werk wel doen …

   Robert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *